Bedrijfsfilm laten maken?

Een bedrijfsfilm is krachtig. Zowel voor interne als externe communicatie. Bijvoorbeeld bij verandertrajecten, als introductie voor medewerkers of om aandacht te genereren voor een bijzonder project. Figuli producties zet inhoudelijke boodschappen en complexe processen of informatie om in toegankelijke en beeldende taal.

Ik wil een...

Een interne communicatie film is een doeltreffend middel om uw medewerkers te inspireren, informeren of instrueren.

Be good and tell it!
Een externe bedrijfsfilm versterkt uw profilering, imago en bereikt uw publiek met de juiste boodschap.

Ontdek de kracht van uw bedrijfsverleden: wat zijn de verhalen, de prestaties en welke lessen kunnen daaruit worden getrokken?

Bedrijfsfilms interne communicatie

Hoe zorgt u ervoor dat medewerkers zich ‘gezien’ voelen, betrokken zijn bij de organisatie, verantwoordelijkheid nemen en met meer plezier werken? Goede interne communicatie kan een grote bijdrage leveren aan het succes van uw bedrijf.

Film is een doeltreffend middel bij verandertrajecten, het informeren van medewerkers of het instrueren op het gebied van bijvoorbeeld veiligheidsvoorschriften, gedragscodes en productieprocessen. Het vergroot de betrokkenheid van de medewerkers.

Daarvoor is het nodig dat u hen inspireert, informeert en motiveert. En dat u een duidelijke visie en concrete doelstelling glashelder communiceert. Hoe anders dan met video? Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden.

Video afspelen

Bedrijfsfilm externe communicatie

Een goede bedrijfsfilm is het visitekaartje van uw organisatie. En een krachtige en doeltreffende tool om uw boodschap over te brengen. Of u uw publiek wilt informeren, motiveren of aan wilt zetten tot handelen, video zegt alles. 

Figuli Producties is zeer bedreven in het ontwikkelen en produceren van bedrijfsfilms. Kort, krachtig, helder. Met zorg samengesteld. Zo gaan we samen voor resultaat. 


Een afscheidsfilm over het Centrum van Werk en Inkomen (CWI), het vroegere Arbeidsbureau. De taak van het CWI was mensen aan het werk helpen. Het bemiddelen van arbeid, schakel tussen werkgever en werkzoekende. In 2009 ging het CWI op in het UWV. Deze afscheidsfilm laat zien wat het CWI in de zeven jaar van haar bestaan heeft betekend en wat het tot stand heeft gebracht.

Opdrachtgever: CWI, Centrum voor Werk en Inkomen


Dat planten en techniek hand in hand samen kunnen gaan bewijst onderzoek in de Botanische Tuin van de Technische Universiteit Delft naar duurzame toepassingen van planten. Dit leidt tot inzichten waardoor planten kunnen worden ingezet om (bijvoorbeeld) de gevolgen van klimaatverandering te bestrijden.
‘Growing Solutions’ laat in vogelvlucht zien welke –soms spectaculaire- oplossingen de planten bieden voor een aantal grote milieuvraagstukken, waarbij planten en bomen een cruciale rol spelen.

Opdrachtgever: Botanische Tuin, TU Delft.


Asbest is een van de kankerverwekkende stoffen waarmee in de bouw veel mee wordt omgegaan. Alhoewel algemeen bekend is dat met name de vezels van asbest gevaarlijk kunnen zijn, worden er vaak nog veel risico’s genomen. De korte film ‘Joost’ is bedoeld als waarschuwing en laat op indringende wijze zien hoe het inademen van asbest kan leiden tot het ontstaan van mesothelioom, een vorm van longkanker.

Opdrachtgever: Inspectie SZW, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Film uw bedrijfshistorie | Oral History

Laat het verleden een inspiratiebron zijn voor nu en straks. Welke momenten zijn in het geheugen van de medewerkers en de leidinggevenden gegrift? Waarom hebben ze toen zo gehandeld, wat waren hun persoonlijke drijfveren? En hoe kijken ze er nu tegenaan?

Figuli Producties biedt u de mogelijkheid om uw bedrijfshistorie – de erkenning van de daden, innovaties, identiteit, cultuur, waarden èn de onderliggende zeges – vast te leggen.

Zo versterkt u uw bedrijfsidentiteit, schept u zicht op kerncompetenties én ontdekt u mogelijkheden voor vernieuwing en innovatie. Wat is úw verhaal?