Mediatraining & Coaching

Verslaggever, producent, regisseur, onderzoeksjournalist, scriptschrijver, Gisèla Mallant kent alle facetten van het mediavak door en door. In de trainingen van Figuli Producties deelt ze deze kennis met mensen en organisaties die in de media optreden. Dat doet ze door middel van mediatrainingen en presentatietrainingen. Zowel één op één als met een groep.
Ook helpt ze AV-professionals die zich verder willen ontwikkelen op journalistiek inhoudelijk vlak.

Ik wil...

Presenteren voor een groot publiek kan een uitdaging zijn. Hoe bouwt u uw verhaal op en hoe houdt u uw zenuwen in bedwang? Figuli leert u praktische presentatievaardigheden.

Niet alleen wat u wilt vertellen is belangrijk, maar zeker ook hoe u het vertelt.
Mediatraining kan helpen met meer zekerheid en zelfbewustzijn de media tegemoet te treden.

Figuli Producties helpt AV-professionals die zich verder willen ontwikkelen in het zelfstandig maken van reportages. Door middel van coaching of de cursus CamJo, waarbij de focus ligt op het journalistieke aspect.

Training presenteren

Presenteren voor een groot publiek gaat de meeste mensen niet gemakkelijk af. Hoe houdt u uw zenuwen in bedwang, maakt u een natuurlijke indruk, bouwt u uw verhaal op en bepaalt u welke boodschap u wilt overbrengen bij welke doelgroep?

Figuli Producties onderzoekt wat u nodig heeft en helpt u structuur aan uw verhaal te geven en uw boodschap in woord en beeld boeiend en overtuigend te vertellen. Door u terdege voor te bereiden op een toespraak in het openbaar geven we u handreikingen, voor nu en in de toekomst.

 • Praktische vaardigheden: U krijgt praktische presentatie- en spreektechnieken die u direct kunt toepassen. Daarnaast leren we u meer over lichaamstaal. Het merendeel van onze communicatie gebeurt immers non-verbaal.

 

 • Maatwerk: Elke presentatietraining van Figuli Producties is geheel toegespitst op de specifieke situatie en behoefte van de cursist of opdrachtgever en dus strikt op maat.

Mediatraining

Wanneer u werkt voor een overheid, bedrijf, instelling of een politieke partij is de pers zowel uw vriend als vijand. In beide gevallen is het goed te weten hoe de media werken en hoe u uw boodschap goed over het voetlicht krijgt. 

Hoe formuleert u uw boodschap in toegankelijke taal? Hoe gaat u het best om met de pers? Wat te doen wanneer uw bedrijf negatief in het nieuws komt? En hoe te reageren op suggesties en verdachtmakingen?

Een mediatraining van Figuli Producties kan u, en uw woordvoerders, behoeden voor fouten die soms nog jaren bij het publiek blijven hangen.

  • We laten u zien hoe u de boodschap van uw organisatie zodanig naar buiten kunt brengen, dat kranten en omroepen er niet meer omheen kunnen.
  • Wij trainen u in het optreden voor de media, waardoor het voor u mogelijk wordt uw verhaal en boodschap op een duidelijke en geloofwaardige manier te brengen. Zowel verbaal als non-verbaal.
  • Wij geven u zelfvertrouwen en laten u zien hoe u zelf sturing kunt geven aan een vraaggesprek.
  • Individuele aandacht: onze methodiek is afgestemd op de cursist(en) die we voor ons hebben. Ieder heeft zijn eigen karakteristieken en bevoegdheden en onze voorbereiding is er onder andere op gericht om daar inzicht in te krijgen.
  • Gericht op de praktijk: We werken met cases die door de cursist(en) aangedragen worden en ook daadwerkelijk in de praktijk aan bod komen. Zo kunt u, of uw woordvoerder, direct aan de slag!

Training CAMJO

Als CamJo ben je verslaggever, cameraman en video-editor ineen. Heb je de techniek onder de knie en kan je wel een steuntje in de rug gebruiken in de journalistieke vaardigheden die nodig zijn om een goede reportage te maken? Dan kan Figuli Producties je helpen om je verder te ontwikkelen.

In een gedegen training gaan we dieper in op journalistieke vaardigheden: programmaformats, de verschillende invalshoeken voor een onderwerp, verhouding inhoud en vormgeving, opbouw van een beeldverhaal, interviewtechniek, draaien en monteren, het schrijven en inspreken van teksten. Meer weten?

Coaching journalistiek voor
AV-professionals

Bent u een professional in de audiovisuele media? Dan weet u als geen ander dat u zich moet blijven ontwikkelen en vernieuwen om ‘on top of things’ te blijven. Figuli Producties biedt redacteuren, verslaggevers en programmamakers journalistiek inhoudelijke coaching. 

De journalistieke coaching is niet alleen interessant voor beginnende, maar ook voor ervaren AV-professionals. Dat kan in opdracht van omroepen of bedrijven die hun audiovisuele afdeling willen versterken, maar ook particulier. Met een uitgebreide ervaring in de journalistiek kan Figuli Producties  voor u de puntjes op de ‘i’ zetten. 

 • Figuli Producties begeleidt ervaren en beginnende professionals één op één in het televisievak. Samen gaan wij op zoek naar het antwoord op vragen zoals: 

  • Welke invalshoek kies ik voor een televisie-item? 
  • Waar moet ik op letten in de researchfase? 
  • Hoe schrijf ik een goed script en voice-over teksten? 
  • Hoe verbeter ik mijn interviewtechnieken?